Over QWIC

Wij willen mensen verleiden om vaker de elektrische fiets te pakken en de auto te laten staan

Duurzaamheid vormt de basis van onze innovatieve design e-bikes

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden steeds meer verkeersproblemen en het vergroot de druk op het milieu. De milieueisen worden strenger en de fossiele brandstoffen schaars en duur. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

80% is zelfs onder de 20 kilometer

De helft van alle autoritten is korter dan 7 kilometer en ruim 80% is zelfs onder de 20 kilometer. Dit is de ideale afstand om met de elektrische fiets op pad te gaan.

"De vele prijzen onderstrepen de aandacht en kwaliteit waarmee wij onze e-bikes ontwikkelen, het laat zien dat wij als Nederlands merk voorop lopen in de internationale e-bike branche"

Taco - Co-founder & CEO QWIC

Performance e-bike ontwerp RD10 en technische gebruikershandleiding

Wij onderscheiden ons door design

QWIC is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman, die elkaar kennen van de Technische Universiteit Delft. Een fietstocht Beiroet naar Beijing lag aan de basis van de oprichting van QWIC.

Door innovatieve e-bikes te ontwikkelen maken we al sinds 2006 e-bikes die niet alleen duurzaam zijn maar ook leuk zijn om op te rijden. Wij bieden een serieus alternatief voor de auto door het gebruik van designelementen en vernieuwingen uit de automotive industrie. Hiermee tillen wij onze e-bikes elk jaar naar een hoger niveau.

designers van QWIC werken aan het ontwerp van nieuwe e-bikes

Vakmanschap

Een gepassioneerd team werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van onderscheidende e-bikes. Wie zien het als een modern ambacht waarmee we elkaar en onze klanten kunnen inspireren. Het merendeel van onze medewerkers gebruikt de QWIC e-bike voor woon-/werkverkeer. Zo worden alle dagelijkse uitdagingen zelf ondervonden en meegenomen in de ontwikkeling van het uiteindelijke product.

Awards

Elk jaar worden in Nederland, België en Duitsland diverse fietstesten uitgevoerd. De e-bikes van QWIC zijn meermaals gekozen tot beste elektrische fietsen van het jaar.

ANWB

Beste middenmotor - Premium MN7
2018

AD

Beste Speed Pedelec - Performance RD10 Speed
2018

Focus Magazine

Beste City Bike - Performance MN380
2018

De Telegraaf

Beste Voorwielmotor - Premium N7.1
2018

Extra Energy

Best Classic E-bike - Premium MN8
2018

De Telegraaf

Beste Koop - Trend FN7.1
2017

AD

Beste E-vouwfiets - Compact FN7
2017

ANWB

Kampioen - Compact FN7
2016

Red Dot Design Awards

Best Design - Premium A2.1
2014

Het QWIC team