Over QWIC

QWIC biedt hét alternatief voor de auto en het openbaar vervoer

Duurzaamheid vormt de basis van onze innovatieve design e-bikes

80% van de autoritten is onder de 20 kilometer

De helft van alle autoritten is korter dan 7 km en ruim 80% is zelfs onder de 20 km. Dat is de ideale afstand om met de elektrische fiets op pad te gaan.

Mobiliteit is één van de belangrijkste behoeften in onze westerse samenleving. De toenemende vraag naar mobiliteit veroorzaakt in en rondom de grote steden steeds meer verkeersproblemen en het vergroot de druk op het milieu. De milieueisen worden strenger en de fossiele brandstoffen schaars en duur. Dit biedt kansen voor de ontwikkeling van duurzaam, persoonlijk transport.

De basis en visie van QWIC

QWIC is opgericht in 2006 door Taco Anema en Michiel Hartman, die elkaar kennen van de Technische Universiteit Delft. Een fietstocht van Beiroet naar Beijing lag aan de basis van de oprichting van QWIC.

QWIC zet zich in, door het ontwikkelen van innovatieve e-bikes, voor een toekomst met autovrije steden, om zo de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren. Door het gebruik van designelementen en vernieuwingen uit de automotive industrie bieden wij een serieus alternatief voor de vierwieler. Met een modern design en het gebruik van de beste componenten tillen wij ieder jaar onze elektrische fietsen naar een hoger niveau.

"De vele prijzen onderstrepen de aandacht en kwaliteit waarmee wij onze e-bikes ontwikkelen, het laat zien dat wij als Nederlands merk voorop lopen in de internationale e-bike branche"

Taco - Co-founder & CEO QWIC

Vakmanschap

Een gepassioneerd team werkt vanuit Amsterdam aan de ontwikkeling van onderscheidende e-bikes. Wij zien het als een modern ambacht waarmee we elkaar en onze klanten kunnen inspireren.

Het merendeel van onze medewerkers gebruikt de QWIC e-bike voor woon-/werkverkeer. Zo worden alle dagelijkse uitdagingen zelf ondervonden en meegenomen in de ontwikkeling van het uiteindelijke product.

Awards

Elk jaar worden in Nederland, België en Duitsland diverse elektrische fietstesten uitgevoerd op kwaliteit, prijs en rijeigenschappen. De e-bikes van QWIC zijn meermaals gekozen tot de beste elektrische fietsen van het jaar.

ElektroRad (DE)

Sehr Gut - Premium Q
2021

AD Fietstest 2020

Winnaar - Premium i MN7+Belt
2020

Red Dot Design Award

Product Design
2020

iF Design Awards

Winnaar - Premium Q
2020

ElektroRad (DE)

Test 'Uitstekend' - Premium MN7 & MA8
2019

ANWB

Beste middenmotor - Premium MN7
2018

ElektroRad (DE)

E-bike 'Kooptip' - Performance MD11
2019

ExtraEnergy (DE)

Test Winnaar- Premium MN8
2019

Focus Magazine

Beste City Bike - Performance MN380
2018

AD

Beste Speed Pedelec - Performance RD10 Speed
2018

De Telegraaf

Beste Voorwielmotor - Premium N7.1
2018

Het QWIC team